Vanliga frågor

På dessa sidor får du svar på frågor som kan uppkomma vid navigering på sidan. Det kan handla om uppladdning av ljudfiler, våra olika tjänster etc. Lathundar för hur man laddar upp samtal på hemsidan hittar du i rutan till vänster på sidan.

Hur beställer jag en kodning?
Skapa ett konto på vår hemsida där du laddar upp din ljudfil. Därefter går du in på "Beställ kodning" i menyn till vänster och följer instruktionerna. Notera att du även behöver beställa en kodning för att ljudfilen ska vara tillgänglig för MIQA. Lathund för detta hittar du i menyn till vänster.

Vad ska jag ange när jag skapar mitt konto?
För att vi ska kunna ta emot och hantera din beställning behöver du ange en fullständig fakturaadress när du skapar ditt konto. Alternativt om du går en kurs och/eller har fått en bokningsreferens av din handledare kan du ange denna under fakturaadress (t.ex. MI del 1 eller en bokningsreferens såsom H123). Utan detta kan vi inte koda ditt samtal.

Under Fakturaadress behöver du även ange en Referensperson, dvs den person som tar emot och betalar fakturan.

Under Organisationsnummer anger du organisationsnumret för den organisation eller det företag som betalar för kodningarna. Är du en privatperson kan du ange ditt personnummer.

Om du beställer flera kodningar från ditt konto vilka olika personer eller organisationer ska betala, går det bra att ändra de uppgifter du angav när du skapade kontot då du beställer kodning av ett enstaka samtal.

Jag får inget lösenord skickat till mig när jag beställer nytt lösenord
Ibland kan mejlet hamna i din spambox. Titta där, och kontakta oss om du inte hittar mejlet.

Jag har skickat in samtal för kodning, men har inte fått någon återkoppling
Har du gjort en bokning? Om du vill ha ett eller flera samtal kodade till ett visst datum måste dessa kodningar bokas i förskott via telefon eller mejl (se MIQA-gruppens telefontider under fliken Kontakt). Obokade samtal kodas i mån av tid. Läs mer om bokningsregler under  ”Bokningsregler”.

Har du angett din bokningsreferens vid beställningen av kodning på hemsidan? Vid beställning av din kodning via hemsidan behöver du ange din bokningsreferens alternativt en fullständig fakturaadress för obokade samtal. Utan detta kan vi tyvärr inte koda ditt samtal.

Vad är ett målbeteende?
Ett målbeteende är det beteende hos klienten som du som behandlare försöker påverka i en viss riktning, t ex ”Sluta röka”. Läs med om målbeteenden här.

Var hittar jag mitt kodningsprotokoll på hemsidan?
När du är inloggad på MIQA-gruppens hemsida hittar du ditt protokoll under ”Beställningar”. Där kan du generera protokollet till ett PDF-dokument och sedan skriva ut det.

Jag har svårt att tyda MITI-protokollet
Du kan läsa om hur du tolkar MITI-protokollet här.

Jag kan inte ladda upp min ljudfil
Har du kollat att din ljudfil är av mp3, wav, ogg, wma, 3gp, m4a, mp4 eller amr format? Om ja, har du kollat att din ljudfil är max 300 MEG?

Fungerar det ändå inte kan det bero på att din internetuppkoppling är långsam. Försök igen, men var beredd på att det kan ta lite tid om din ljudfil är stor och/eller din internetuppkoppling är långsam. Problem med att ladda upp en ljudfil kan även bero på din organisations brandväggar och då kan du försöka att ladda upp din ljudfil via en privat dator eller från en annan plats. 

Vad händer med min ljudfil efter kodningen?
Ljudfilen finns tillgänglig under 60 dagar, varefter filen automatiskt raderas från MIQA-gruppens webbportal. Forskningssamtal undantas från radering. Har man accepterat deltagande i en studie så faller de data som produceras under andra regler.

Om du vill att din ljudfil ska vara tillgänglig längre än 60 dagar kan du justera detta under ”Ljudfiler”.